Kambo word in de volksmond vaak benoemd als “het kikkergif”. Als we wat meer ingaan op wat Kambo eigenlijk is en hoe t werkt dan komen tot de conclusie dat Kambo op zichzelf geen gif is, maar dat het “gif” de opgebouwde toxines zijn van de lichaamscellen die worden overgegeven.

Het Medicijn Kambo bestaat uit het slijm van een grote groene boomkikker uit de Amazone, de Phyllo Medusa Bicolor, ook wel bekend als Sapo. Deze kikker word de koning van het regenwoud genoemd omdat hij weinig natuurlijke vijanden kent vanwege zijn potente uitscheiding. Hij smeert zijn volledige lichaam in met dit  krachtige afweermiddel en is daarmee geen interessant voedsel meer voor slangen en andere roofdieren. Zodra het slijm van deze kikker in aanraking komt met het mondslijmvlies van het betreffende roofdier zwelt deze op. Dit is ook de reden dat Kambo als Medicijn niet oraal word toegediend maar direct in de bloedbaan en lymfesysteem dmv gaatjes te branden in de opperhuid.

Kambo bestaat uit een verzameling eiwitstrengen ofwel peptiden. Het menselijk lichaam en Kambo bestaan uit dezelfde peptiden. Als kambo dus de bloedbaan inkomt en zo de cellen van de lichaam bereikt, zijn de receptoren in staat om Kambo te herkennen. Je kunt het zien als een loper of sleutel die op elke deur past. Kambo voor zover we nu weten bestaat uit ongeveer 140 verschillende potente eiwitstrengen, die allemaal een ander functie hebben. Zo bestaat er bijvoorbeeld een peptide die 40 maal sterker is dan Morfine waardoor mensen die veel pijn hebben veel baat kunnen hebben bij het gebruik van kambo.

Traditioneel word Kambo gebruikt voor de jagers van de stam omdat het hun uithoudingsvermogen , mate van helderheid en visie vergroot. Het word ook gebruikt als een Medicijn tegen Malaria, koorts, infecties en bijvoorbeeld tegen slangebeten. De kikker zelf is vrijwel immuun voor virussen schimmels en bacterien. Mensen die Kambo gebruiken zijn in staat al deze facetten mee te nemen in hun heling.

Op spiritueel niveau is Kambo een krachtig middel om oude patronen op te schonen. De stammen in de Amazone benoemen dit proces als het opschonen van “panema ” of negatieve energie. Een ander prachtig voorbeeld van de holistische kracht van Kambo is dat neurologische verbindingen in het brein vernieuwd, omlegt en verbind, en er dus letterlijk andere gedachteprocessen worden aangelegd. Die we dan wel zelf weer moeten onderhouden…..

Close Menu